Västra Mälardalens Släktforskare

VMS 19-H10 SF Grunder/Min Släkt dag i Arboga

Lär dig släktforska och dokumentera resultatet digitalt.
Målet med cirkeln är att deltagarna ska få tillräckligt med kunskap för komma igång med sin släktforskning och lära sig dokumentera resultaten i släktforskningsprogrammet "Min släkt".

Cirkeln omfattar 5 tillfällen med 3 x 45 minuter med möjlighet till 2 extra tillfällen med 3 x 45 minuter per tillfälle.

Cirkeln vänder sig till nybörjare utan förkunskaper i släktforskning. Även nybörjare med viss erfarenhet av kyrkoarkiven men som önskar lära sig hur man använder släktforskningsprogrammet "Min släkt" är välkomna.

Deltagarna förutsätts ha tillgång till egen bärbar dator som används under cirkeln.

I cirkelavgiften 600 kr ingår 1 kvartals abonnemang på Arkiv Digital, vilket ger tillgång till kyrkoarkiven och mycket mer. Par som forskar på gemensamt abonnemang betalar 800 kr tillsammans.

I cirkelavgiften ingår även häftet Släktforskningens Grunder av Gunilla Didriksson.

Cirkeln kan förlängas med ett extra tillfälle på 3 studietimmar för introduktion av släktforskningsprogrammet "Min släkt". Det är ett bra nybörjarprogram för att dokumentera och hålla ordning i sin släktforskning samt skriva ut antavlor, ansedlar och släkttavlor från. Programmet "Min släkt" kan inledningsvis användas i gratis demoversion. Den som så önskar köper sedan licens för 450 kr (ingår ej i cirkelavgiften).

Cirkeln kan också förlängas med ett extra tillfälle på 3 studietimmar för introduktion av Riksarkivets söktjänst "Digitala forskarsalen" som är gratis, har mycket stort och delvis annat innehåll än Arkiv Digital men är något svårare att jobba med.

Tilläggen kostar 50 kr / tillägg och deltagare och deltagarna väljer själva när i cirkeln tillägget ska genomföras.

Den som är osäker på att använda datorn för släktforskning kan förbereda sig genom att anmäla sig och deltaga på VMS "Datorkunskap för släktforskare" innan start.

Cirkelledare: Lars-Erik Käll  070 466 86 03

 

Välkommen!

 

Detaljer

Startdatum 2019-09-25 9:30
Slutdatum 2019-10-24 12:00
Anmälan start datum 2019-05-01 0:00
Antal platser 8
Datum för sista anmälan 2019-09-25 0:00
Pris/person 600 Kr inkl. 1 kv abonnemang på AD. 800 kr för par.
Plats Arboga, Biblioteket

Plats karta