VMS 18-H10 SF Grunder, dag

Cirkeln "Släktforskningens grunder" vänder sig till dig som inte har släktforskat tidigare och/eller är nybörjare när det gäller att söka i de digitala arkiven. Däremot har du tillräcklig datorvana för att självständigt kunna söka information på internet. Under cirkeln söker vi i främst kyrkoarkiven och lär oss vad de olika kyrkböckerna innehåller och hur de hänger ihop. Det ger oss lite erfarenhet av att tolka gamla handstilar och att på ett effektivt sätt dokumentera resultaten av vår forsknings.

Cirkeln omfattar 8 tillfällen med 3 x 45 min.

Ett studiehäfte och 10 veckors abonnemang på Arkiv Digitals söktjänst AD Online ingår.

Cirkeln genomförs i samverkan med studieförbundet NBV som sänder ut kallelse och faktura på cirkelavgiften.

Ort inom KAK för cirkelns väljs beroende på deltagarnas hemvist och önskemål i syfte att få tillräckligt många deltagare för att strata cirkeln. Om antalet anmälda deltagare är för lågt vid planerad cirkelstart senareläggs startdatumet.

För mer information kontakta cirkelledaren Ritwa Åstedt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Anita Björkroth Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller VMS Utbildningssamordnare Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Detaljer

Startdatum 2018-09-12 13:00
Slutdatum 2018-10-31 15:30
Anmälan start datum 2018-01-11 0:00
Antal platser 8
Datum för sista anmälan 2018-09-12 0:00
Pris/person 950 Kr inkl. handbok och abonnemang på AD
Plats
KAK, Plats väljs efter deltagarnas önskemål
Västra Långgatan 2, 731 32 Köping, Sverige
KAK, Plats väljs efter deltagarnas önskemål
950 SEK 2

Plats karta