Logga in

Logga in

Logga in på medlemssidor

Endast för medlemmar!

Wiki-RötterNu har Wiki-Rötter, släktforskarnas egen encyklopedi, existerat i ett halvår. Antalet artiklar har snabbt vuxit till omkring 750 stycken, och wikin har utvecklats till en viktig informationskälla för alla svenska släktforskare. Ambitionen är att det ska bli lika självklart för släktforskare att slå i Wiki-Rötter, som att man slår i Wikipedia eller Gula sidorna när man söker annan information.

En wiki, från hawaiiska wiki som betyder snabb, är en sökbar webbplats där sidorna enkelt och snabbt kan redigeras av besökarna själva.  Tekniken är modern och lättillgänglig och bygger på idén att alla har kunskaper att dela med sig av, och att de riktiga experterna inte bara är en lite klick självutnämnda sådana utan består av alla som gjort erfarenheter i släktforskningens verklighet.

För att få skriva i och redigera Wiki-Rötter krävs bara att man är en registrerad användare, ingenting annat. Vi som arbetat med Wiki-Rötter hittills söker därför dig som tycker att du vill dela med dig av dina egna erfarenheter som släktforskare, dina kunskaper i släktforskarprogram, dina kunskaper om arkiv, bibliotek, släktforskarföreningar, regioner, landskap, litteratur, metodik, historia, etc. Vi söker dig som kan förklara vad en kyrkoherde är, vad landsarkivet i Östersund sysslar med, vad nationalitet innebär, vad en landshövdings historiska arbetsuppgifter varit, eller vad en häradshövding är… Vi söker också efter dig som har erfarenhet av att släktforska i andra länder. För hur ska vi bära oss åt för att hitta barnbarnens rötter om sonen har gift sig med en syriansk flicka, eller dottern flyttat iväg till Bryssel och bildat familj där?

Välkommen till Wiki-Rötter


Medlemssidor

Logga in på medlemssidor

Endast för medlemmar!