Ja det gick verkligen undan på föreläsningen, jösses! Men intressant som bara den var det.” som en av deltagare uttryckte sig dagen efter.

Vi har lyssnat på Kalle tidigare så det var ingen överraskning att det skulle bli en höjdare detta vårt första medlemsmöte, 2018-10-03, med föredrag i höst.

Torpens och torparnas historia är en eftersatt men mycket viktig del i Sveriges folks historia. Kalles forskning och böcker fyller i en hel del av luckorna i kunskapen om torpen och tar död på vanliga förutfattade meningar om dem och folket som levde som torpare.

Föredraget och Kalles böckerna är en bra pusselbit i VMS strävan att föreningens medlemmar ska lära sig hitta den uppsjö av information som finns som ett komplement till kyrkans bokföring. Lars Karlsson, VMS sekreterare och en av våra cirkelledare, skrev anteckningar under kvällen:
Länk till Lasses anteckningar
Kom gärna på vårt ”Gårdsforskningsfika” den 17 oktober 10:00 i VMS släktforskarlokal på Forum då temat för träffen är Kalles föredrag!
Om du vill få en överblick över området gårdsforskning är mitt förslag att  du anmäler dig till vår introduktionskurs som vi håller på att starta.

Vilken kväll! / Lars-Erik Käll, ordförande