Tisdagen den 4 april så berättade Jan Hultberg om sin släktforskning och hur han jobbar för att hitta personer i då- och i nutid. Han är vice ordförande i föreningen och har forskat sedan 1988 då han fick ett par A4-sidor från en släkting.

Han beskrev för oss drygt 60 personer hur släkten vuxit med åren och hur han hittar sina anor, men också sina släktingar i nutid, framförallt finns det idag ett stort intresse att utforska ”Köpingsbornas” ursprung, och eventuella släktskap med hans barn. Idag har han uppgifter på mellan 8-9 000 personer som har någon eller några gemensamma anor med dem. Han berättade också att hans uppfattning är att man aldrig vet vad man hittar eller var man geografiskt hamnar, lokalt, regionalt eller globalt.

En del bilder visades på platser i Köping, avlägset ursprung till vikingarna och kungliga släkter i Europa. Att man också kunde hitta en del kändisar, det är sånt man får på köpet.

Avslutningsvis presenterades ett collage med 104 Köpingsbor som har gemensamma anor med hans barn, det var många både obekanta men också bekanta ansikten.


(klicka på bilden för större bild)