Västra Mälardalens Släktforskare

Orangeriet, Kolsva HerrgårdPå tisdagskvällen den 5 maj 2015, samlades ett 50-tal intresserade medlemmar för ett besök vid Kolsva Herrgård och Orangeri. Vi välkomnades in, av husfrun Susan Norman, i herrgården där hon och personalen dukat upp kaffe och smörgåsar, som de flesta intog i någon av de salonger som finns i herrgården.
Efter fika så samlades vi i konferensrummet, där Susan berättade om herrgårdens historia, och även om de spöken som fortfarande finns där. Vi fick även höra om vår nuvarande kung som hade sin studentfest här tillsammans med Disponent Nordströms son. De var klasskamrater i Sigtuna, rykten förtäljer även att han senare var här med sin hustru Silvia innan giftermålet. Hon berättade även hur de kom sig att TV4 valde ut just detta objekt för ”Sommar med Ernst”.
Efter en kort frågestund begav vi så oss ner till Orangeriet. Tyvärr hade också regnet infunnit sig, så promenaden blev för de flesta rask. Väl inne i Orangeriet fick vi gå runt och se allt det som vi sett Ernst Kirchsteiger göra i den serie av TV-program som sändes under 2013. Tyvärr tog teamet med sig en del av de inventarier som vi fått sett i programmen, bl.a. pizzaugnen och det stora betongbordet med vattenspegel.
Mörkret hade börjat infinna sig innan kvällen var till ända och vi kunde se Orangeriet i ljuset av belysningen när vi lämnade Kolsva.