Västra Mälardalens Släktforskare

Sven Edman visar hur man söker i databaser på Stadsbiblioteket i KöpingIntresset för släktforskning har nog aldrig varit större. På Släktforskningens dag den 21 mars 2009 var det tidvis så fullt på biblioteken i KAK, särskilt i Köping, att de vana släktforskare, som skulle visa och hjälpa de blivande släktforskarna, inte hann med. Det var dock många som fick hjälp och man hörde glada rop, när någon fann en släkting i någon databas eller på nätet. Upptäckandets glädje var inte att ta miste på.

Västra Mälardalens Släktforskare, som var arrangör för denna dag, fick flera nya medlemmar, som säkert kommer att upptäcka vilken stor nytta man kan ha av att vara med i en förening och dels få ta del av intressanta föredrag om släktforskning, dels träffa andra släktforskare, som man kan få råd och hjälp av.

Den som behöver hjälp att komma igång, kan kontakta någon i styrelsen.

Den nya serien på SVT1, ”Vem tror du att du är?”, fick nog många tittare, när den startade den 24 mars 2009.

Lennart   Andersson visar Christina Idling något intressant  material. Foto: Åke      Dahlqvist

Arne Hansson visar en grupp i Kungsör hur man söker i Arkiv Digitals databas.      Foto: Börje Holgersson

Vi i Västra Mälardalens Släktforskare vill också tacka Bärgslagsbladet, Västra Mälardalens Television och Magazin24.se för den uppmärksamhet, som inför Släktforskningens dag riktades mot vår växande hobby.