Att släktforskning har många olika aspekter märktes tydligt, när VMS hade en terminsavslutning i form av JULKUL

Den kan t.o.m. innebära att man forskar om den tama älgen Höga, som 1933 gav sig av på rymmen. När den hittades 14 mil bort, ledsagades den under flera dagar hem av ägaren Lars Trolin. Om det äventyret skrev han sen en artikel i lokaltidningen. Släktingen Barbro Söderberg Manbo och hennes man Thomas Manbo visade bilder och berättade underhållande om historien och hur de rest i älgens fotspår 80-talet år senare.

Ett fyrtiotal släktforskare minglade sedan till glögg, kaffe, lussekatt och pepparkakor och utbytte erfarenheter och lärde av varandra. Det var ett digert smörgåsbord av aktiviteter, som man kunde vandra runt bland.

Demonstrationer visades av hur man kan arbeta med och var man hittar: soldatforskning, gamla kartor, gravar, tidningsartiklar och olika släktforskarprogram. Där fanns exempel hur man bevarar släkthistorier genom att skriva berättelser och små böcker eller använda programmet Pixelvoice på ett ganska enkelt sätt. På en station kunde man se olika porträtt tagna av Forsberg, som föreningen fått i uppdrag att scanna och bevara, på en annan lärde man sig pappersslöjd och de som ville kunde också få hjälp att dna-topsa sig. Möjlighet fanns att inhandla olika släktforskarböcker. Ett julquiz fanns också och vinsterna gick till kungsörarna Ann-Britt Björkholm och Gunilla Göransson. 

Det var mycket uppskattat att få möjlighet att  träffa och samtala med andra släktforskare. Det blev JULKUL.