En inblick i släkt- och gårdsforskning, det fick de munktorpare som kom till Tallåsgården i Munktorp i söndags eftermiddag. Sockengillet hade bjudit in oss i Västra Mälardalens Släktforskare för att komma och berätta lite om hur släktforskning går till och det nappade vi förstås på direkt.

Hans Ekström, föreningens ordförande, inledde med en presentation av vår förening. Han berättade om hur man börjar släktforska, om olika arkiv, och om hur man bygger ett släktträd. Hans byggde som ett exempel upp Staffan Larssons träd. Staffan är uppvuxen i Munktorp och även en skolkamrat till Hans.

I pausen serverades det kaffe, jättegoda mackor och hembakad äppelkaka, mums var det.

Därefter tog Lasse Karlsson vid med en presentation av hur man hittar sin gårds historia. Han tog gården "Brydinge" som ett exempel. Lars Karlsson är VMS sekreterare och han leder studiecirklar i gårdsforskning.

Det var nästan 20 besökare på Tallåsen denna eftermiddag. Alla som var där visade stort intresse och deltog aktivt med frågor. Vi fick applåder efteråt också, och alla kände vi oss nöjda.

Det var en bra söndagseftermiddag och vi får hoppas på ett fortsatt samarbete framöver. Kanske rekryterade vi någon ny medlem också?

Foto: Hans Ekström