Det sitter i väggarna finns på SVT Play.

{slider=Avsnitt 1: SVT1 2021-09-02 kl.20:00 - Gården Södra Myrtorp, Värmland}

Emilias drömboende var en sekelskiftesvilla med fönsterveranda och hennes sambo Johan råkade känna till ett sådant ödehus. Varför hade detta så ståtliga hus en gång lämnats åt sitt öde? Att huset hade ett stort renoveringsbehov skrämde inte paret. När de flyttade in och tog sig an huset visade det sig att de gamla lagren och årsringarna hade många historier att berätta. Nu vill de veta mer och till sin hjälp har de antikexperten Rickard Thunér som löser husets gåtor, och byggnadsantikvarien Erika Åberg som återställer lister och ger råd om hur man återfår ett ödehus forna glans. Del 1 av 6.

Se avsnitt 1 på SVT Play här!

{/slider}

{slider=Avsnitt 2: SVT1 2021-09-09 kl.20:00 - Bergsmansgården Vilkesbacka i Falun, Dalarna}

I den gamla bergsmansgården Vilkesbacka utanför Falun får vi följa Anna och Mats på en känslosam resa i husets historia. På ovanvåningen finns ett rum där timmerväggarna är dekorerade med handmålade blommor. Men vem har målat dem? Till sin hjälp har familjen antikexperten Rickard Thunér som reder ut alla frågor. Stämmer ryktet att en piga en gång i tiden ska ha tagit livet av sitt nyfödda barn och begravt det under förstubron? Och vem har skrivit en sorgsen kärleksdikt på en planka i huset? Byggnadsantikvarien Erika Åberg hjälper till att tillverka en passande tapet till ett av rummen i det anrika huset och en undersökning på timret görs för att få reda på hur gammalt huset faktiskt är. Del 2 av 6.

Se avsnitt 2 på SVT Play här!

{/slider}

{slider=Avsnitt 3: SVT1 2021-09-16 kl.20:00 - Skebo Herrgård, Uppland. Skebo Herrgård, Uppland}

I den pampiga herrgården i Skebobruk, med sina många salar och otaliga rum, flyttade familjen Dexner in sommaren 2020. Den gamla herrgården hade stått tom ett tag och bar på många spår från förr, bland annat en grön gammal heltäckningsmatta som byggnadsantikvarien Erika Åberg tillsammans med familjen river ut för att se vad som kan dölja sig under. Antikexperten Rickard Thunér tar tag i husets alla historier och mysterier. Vem var till exempel den mytomspunne men motvillige brukspatronen Michaelson? Och vad är det för dramatiska händelser som slutade i tragedi och pistolskott? Del 3 av 6.

Se avsnitt 3 på SVT Play här!

{/slider}

{slider=Avsnitt 4: SVT1 2021-09-23 kl.20:00 - Tornhuset i Österåker, Uppland}

I den pampiga herrgården i Skebobruk, med sina många salar och otaliga rum, flyttade familjen Dexner in sommaren 2020. Den gamla herrgården hade stått tom ett tag och bar på många spår från förr, bland annat en grön gammal heltäckningsmatta som byggnadsantikvarien Erika Åberg tillsammans med familjen river ut för att se vad som kan dölja sig under. Antikexperten Rickard Thunér tar tag i husets alla historier och mysterier. Vem var till exempel den mytomspunne men motvillige brukspatronen Michaelson? Och vad är det för dramatiska händelser som slutade i tragedi och pistolskott? Del 4 av 6.

Se avsnitt 4 på SVT Play här!

{/slider}

{slider=Avsnitt 5: SVT1 2021-09-30 kl.20:00 - Soldattorpet Rävslösa utanför Enköping}

I det gamla soldattorpet Rävslösa utanför Enköping bor Maximilian och Malou. När de köpte torpet sommaren 2020 fick de först höra att det var ett 1800-talstorp. Men det visade sig sedan vara ett 1600-talstorp och många frågor kring vilka som bott där genom århundradena dök upp. Nu vill det historieintresserade paret veta mer om sitt fina torp och till sin hjälp får de antikexperten Rickard Thunér som gräver i historierna. Han tar bland annat reda på mer om den ruskiga skrönan om en soldat som sägs ha sålt sin själ till djävulen. Och byggnadsantikvarien Erika Åberg tar sig an ett fönster som behöver isoleras. Del 5 av 6.

Se avsnitt 5 på SVT Play här!

{/slider}

{slider=Avsnitt 6: SVT1 2021-10-07 kl.20:00 - Husen på Proviantgatan i Kalmar}

Proviantgatan i Kalmar är en idyllisk stadsgata där familjen Johansson bor i ett av de gamla trähusen. Här är syskonen Matilda och Viktor i full gång med att renovera det lilla huset på gården. Till sin hjälp får familjen byggnadsantikvarie Erika Åberg som utifrån husets historiska färglager tar fram rätt färg att måla om huset med. Hon tar även reda på vad som gäller när man ska måla ett historiskt hus i stadsmiljö. Huset bär på många hemligheter och i sitt grävande hittar antikexperten Rickard Thunér en riktig fotoskatt och fängslande människoöden. Del 6 av 6.

Se avsnitt 6 på SVT Play här!

{/slider}