Västra Mälardalens Släktforskare - Kalender

Soldattorpen i Kungsör - Kom med du också!
Måndag 08 April 2024, 17:00 - 19:30
Träffar : 340
Kontakt Lars-Erik Käll, 070 466 86 03

Soldattorpen i Kungsör är ett projekt i samverkan med Kungsörs Hembygdsförening, Kungsörs Kommun och EU-projektet Leader Mälardalen med målet att före utgången av 2025 samla in och dokumentera information om minst 60 av de 90 soldattorp som funnits i Kungsörs kommun och göra den tillgänglig för allmänheten och framtida generationer.

Det har fanns 90 indelta soldater och ryttare inom Kungsörs Kommun under de 200 år de yngre indelningsverket var i bruk. Soldaterna avlöste varandra bildade familj och fick barn som många av oss hittar som anor när vi släktforskar. Likaså gjorde rotarna och rusthållarna, det vill säga bönderna i byarna och på gårdarna som skulle försörja soldaterna med torp, utrustning och levebröd.

Vi är ett blandat gäng som träffas på Kungsörs Bibliotek var annan måndag och stämmer av läget, utbyter erfarenheter och lär oss hitta i många olika källor.

Kom med Du också och forska om ett eller flera torp, om soldaterna eller hjälp till att skriva berättelser om torpens historia som vi kan publicera.
Det krävs ingen föranmäla. Kom till Kungsörs Bibliotek när vi har ett möte där!

Välkommen!

Plats Biblioteket i Kungsör
Du behöver hämta ut ett lånekort med kod för bibliotekets "Meröppet" innan biblioteket stänger 17:00 om du inte redan har ett sådant!