Västra Mälardalens Släktforskare - Kalender

VMS H25 Introduktion till gårdsforskning
Torsdag 16 November 2017, 09:00 - 11:30
Träffar : 742
Kontakt Lars-Erik Käll 070 46 68 603

Gårdsforskning för släktforskare - Del 1 Introduktion till gårdsforskning (em alternativt kväll)

Höstens utbildning i gårdsforskning är uppdelad på tre delcirklar där denna första del är obligatorisk.

  1. Introduktion till gårdsforskning
  2. Kartskatten på nätet med övningar
  3. Fastighets- och lagfartsböcker med övningar

Cirkelserien vänder sig till släktforskare med viss erfarenhet av kyrkoarkiven och varje del omfattar 4 tillfällen med 3 x 45 min.

Cirkeldel 1 omfattar en allmän genomgång av källor som innehåller information om byar, gårdar, torp och bebyggelse på landet och i staden. Vi diskuterar vad de ger för typ av information och hur man kommer åt dem. Vi tittar gemensamt på några valda exempel som deltagarna själva kan upprepa hemma.

Cirkeldel 1 kräver inte att du har din dator med på mötena men det är ok om du vill ta med den, även om tiden för egna sökningar är begränsad. Abonnemang på i första hand Arkiv Digitals söktjänst AD Online behövs för att kunna köra exemplen själv. Några exempel hämtas på Riksarkivets söktjänst SVAR/NAD men om du saknar abonnemang hos dem rekommenderas att du väntar med elevabonnemang till cirkeldel 3.

Abonnemang ingår inte i cirkelavgiften men deltagarna kan komplettera men elevabonnemang hos båda leverantörerna. De som har möjlighet kan med fördel använda föreningens datorer i föreningslokalen när det är medlemsöppet.

Cirkeln genomförs i samverkan med studieförbundet NBV som sänder ut kallelse och faktura på cirkelavgiften.

Startdatum och tidpunkt på dagen/kvällen bestäms i samråd med deltagarna. Om antalet anmälda deltagare är för lågt vid planerad cirkelstart senareläggs startdatumet. Cirkeln genomförs i Köping men möten kan förlägga till Arboga, Kungsör eller Kolsva om det blir deltagare från dessa orter.

För mer information kontakta någon av cirkelledarna:
Lars-Erik Käll Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Lars Karlsson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
alternativt VMS Utbildningssamordnare Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välkommen!

Plats Föreningslokalen på Forum i Köping, Västra Långgatan 2